Urban Lindstedt funderar över framtiden

En gång för över 20 år sedan mötte jag en man på det jobb jag hade då. Han demonstrerade en elektronisk mojäng som skulle lösa det jag och mina arbetskamrater utförde manuellt på blanketter med blyertspenna. Jag tycket inte det var bra, det skulle ju ta jobbet från oss! Mannens svar på den kommentaren från mig var: “Du kan inte stoppa utvecklingen.”

Det var något att fundera på och det har jag gjort. Och kommit fram till just samma sak som Urban Lindstedt kåserar om. “Historien tar aldrig slut. Och den som inte anpassar sig kommer att köras över.” Det handlar inte om att inte gilla grejer, det handlar om att se till att de passar mig i mitt liv på det sätt jag vill. Annars får jag ta konsekvenserna av det hela.

Ingen tårta på Googles 30-årsdag.

Blir Google ens 30 år?