Tvång = demokrati tycker SSU

Jag borde väl inte dra på munnen men kan ändå inte låta bli.

SSU Karlskoga vill göra en insats för att fler ska rösta. Väldigt bra initiativ måste jag säga. Men det är sen det roliga börjar. Eller egentligen inte för åsikten är skrämmande och känns typisk för socialdemokrater.

SSU har skickat ut en ett pressmeddelande till de lokala blaskorna om sin aktion. I den så skriver de att massor av människor dör för sin rätt till demokrati. Därför är den som bor i en demokrati skyldig att rösta. Det är inte demokratiskt att 20 % av den röstberättigade befolkningen inte gör sin röst hörd.

Men snälla nån SSU. Gör er hemläxa innan ni öppnar munnen. Om man lever i en demokrati så har individen sin fulla rätt att göra sin röst hörd genom att rösta ELLER att låta bli. Individen är inte skyldig något men får också ta konsekvenserna av sitt handlande.

Att ha åsikten att individer är skyldiga att delta i den demokratiska processen är som att höra om valbevakningen från diktaturer. Länder där du dödas om du inte röstar eller inte har något egentligt val.

Som vanligt vet socialdemokrater bättre än du och jag själva hur vi ska bete oss och vad vi ska göra. DET är inte demokrati.