Såhär kan en näringslivsavdelning också jobba…

Träffade av en händelse näringslivschefen i svensk kommun i höstas. Han pratade på ett seminarium, om hur hans kommun arbetade med näringslivsarbetet. Han visade bilder från ett område i kommunen som de utvecklat till en riktig idrottspark.

Eftersom samma kommun dyker upp ganska ofta i mitt företag så tog jag kontakt. Berättade vad jag gör till vardags och lämnade mitt visitkort. Sa att det här var ett riktigt oplanerat långskott, men vem vet vad som kan hända…!

Åkte hem.

Nästa förmiddag före kl 10 ringer en av näringslivschefens medarbetare och vill boka in ett möte. Vi, mitt företag, borde komma till deras kommun. De skulle visa oss runt och sätta oss i kontakt med personer vi kunde ha nytta av.

Häpp! Jag blev både glad och paff. Men mest imponerad. Vilken professionell attityd till ett litet företag som vårt. Vilket intresse!

Just då passade det inte så bra i vår agenda så vi kom överens om att köra om tre månader.

Jag har totalt glömt bort, eller, det har jag ju inte, men inte prioriterat att planera in ett besök.

Vad händer? Jo samma person ringer upp igen och hör om det inte är dags att ta tag i det där besöket nu!

En okänd person i en kommun ganska långt bort är intresserad av vårt företag och tycker det är värt att lägga ner lite tid och några samtal på oss.

Hur stort tror du att intresset har varit under de 7 år vi funnits, från näringslivsavdelningen i den kommun vi har säte i?