Karlskogas företagsklimat inte så klimatsmart

Den här veckan släpptes Svenskt Näringslivs årliga rankingsiffror över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Karlskoga klättar 12 placeringar från plats 170 till plats 158. Det är ju kalasbra!

Det intressanta är näringslivschefens uttalande om vad som påverkar Karlskogas ranking. Margareta Sjögren lägger fokus i sitt uttalande på kommunikationer som t ex bussförbindelser och E18s utbyggnad. De här områdena kan vi inte påverka säger Margareta. Istället ska vi analysera vad vi kan göra bättre av de områden vi kan påverka.

Märkligt, märkligt, märkligt uttalande tycker jag. För om du själv tittar på siffrorna så har området vägnät, tåg- och flygförbindelser klättrat uppåt med 19 platser. Det som däremot drar ner Karlskogas ranking är området “Kommunens service till företagen”. Dvs det jobb som Margareta Sjögren är satt att basa över. Här droppar Karlskoga från plats 102 förra året till plats 142 2010. Det är det enskilda område som backar mest. Vill du se själv så klicka här för att komma till undersökningen.

Mitt förslag är som följer; antingen sparar vi in den här tjänsten (för den gör ju uppenbarligen ingen nytta) eller också måste vi se till att få kompetens i kommunen på det här området.

Vi i Moderaterna tycker att Karlskoga behöver någon som säljer vår kommun. Både till oss som redan bor här men framförallt till omvärlden. Budskapet ska vara tydligt “Etablera dig i Karlskoga för här är det bra att driva företag! Vi gillar företagare och entreprenörer”

 

2 thoughts on “Karlskogas företagsklimat inte så klimatsmart

  1. Kanske är det orättvist att angripa en kommunal tjänsteman. Hon gör ju trots allt vad det styrande partiet beordrar henne och kan – och får – inte förändra alla de underliggande orsakerna till kommunens problem.

  2. Om man har ett jobb som man inte kan sköta så bör man ju sluta. Det är inte kul får någon att inte ha kompetens eller befogenheter inom det område man ansvarar för. Tjänstemännen kan inte gömma sig bakom politiker när deras insats inte lever upp till det resultat de borde nå. Det är inte heller politikerna som anställer den enskilde i kommunen. Det gör kommundirektörer eller någon annan ansvarig chef. Vore Margareta Sjögren ansvarig för samma uppgifter inom en privat organisation hade hon troligen fått sparken.

Comments are closed.