Inte vårt fel sa Nina!

Den 14 maj skrev Niina Laitila, socialdemokratiskt kommunalråd i Karlskoga, en insändare i Karlskoga Tidning. Insändaren är ett svar till ett antal fackförbund som tidigare skrivit en insändare. (Som jag för övrigt inte läst.)

Det som är spännande med Niinas insändare är att problemen som finns i Karlskoga kommuns ekonomi beror på den borgliga regeringen, skriver Niina. Socialdemokraterna i Karlskoga vill så gärna värna om välfärden i kommunen. Men det går inte eftersom den borgliga regeringen inte höjt de statliga anslagen och dessutom sänkt skatten.

(Sen beror det också på några andra små problem som en global finanskris och sjunkande folkmängd i Karlskoga…)

Den borgliga regeringen ger Karlskogas socialdemokratiska styre ett taskigt läge för att styra Karlskoga. Om jag fattar Niinas insändare rätt.

Under Niinas insändare finns en annan insändare från en av Karlskogas invånare. Det är Matti som hoppas att Karlskoga snart har nya politiker vid rodret med mer visioner för Karlskoga. Matti jämför Karlskoga med Kumla. Där finns en framtidstro och en lednings om jobbar konstruktivt för att göra Kumla bättre, skriver Matti. I Kumla finns 150 miljoner till ett nytt badhus för Kumlas 20 000 invånare och andra badsugna.

Hur är då styret i Kumla? Döm om min förvåning när jag kollar upp det på Kumlas hemsida. Det är sossestyrt! Vad är det sossarna i Kumla kan (trots en borglig regering) som inte sossarna i Karlskoga kan? De kanske fokuserar framåt och på lösning istället för att anta ett “stackars oss vi har så mycket problem” som sossarna i Karlskoga?

Fundera på hur du vill ha det i ditt Karlskoga. Stackars-oss-och-så-har-vi-gjort-i-alla-tider-och-det-ordnar-sig-Sossar eller Möjligheternas Karlskoga lett av Alliansen?