I Sossarnas Karlskoga behöver du inte bekymra dig…

Som vanligt visar det lokala styrande socialdemokratiska partiet hur en demokrati under deras styre fungerar. Det går till så att de, sossarna, bestämmer vad som är bra för dig och sedan genomförs det. Oavsett vad du tycker. Oavsett om det är det bästa alternativet. Bara för att så har vi haft det i alla tider och det har ju gått bra.

Att driva ett bibliotek i privat regi går aldrig för sig tycker Kultur- och föreningsnämndens ordförande Siv Björck-Kjellgren. Ändå har hon själv varit deltagande i beslut att kommunen låter en konstgräsplan sponsras av det affärsdrivande aktiebolaget Kemab. Och kommunen köper reklam och yta på PiP, Putte i Parken, av en privat affärsdrivande entreprenör.

Jag undrar var går gränsen mellan vad som är ok att köra privat och det som inte är det? Och hur kommer det sig att det är FARLIGT att ens diskutera olika sätt att lösa våra gemensamma angelägenheter i kommunen.

Och varför vet alltid sossarna i Karlskoga vad som är bra för mig? De är tom bättre än jag på att komma fram till vad som är bäst för mig!

 

4 thoughts on “I Sossarnas Karlskoga behöver du inte bekymra dig…

 1. Hej Yvette!

  Jag håller med dig, bortsett från en privatisering av biblioteket. Det finns en sak som måste vara värre än socialismen själv, det är nyliberala ställningstaganden i ett socialistiskt statsbygge, och det är ju precis vad nya moderaterna står för.

  Karlskogas medborgare ska veta, och kommer få veta, att bakom slutna dörrar härskar en annan verklighet. Tog någon nymoderat till orda angående sponsoravtal i KFN tro? Tog någon nymoderat till orda när PiP fick pengar av kommunen? Frågorna är berättigade och frågorna kommer kanske få svar.

 2. Tack för en klargörande kommentar Veri Tass. Det är precis så som du beskriver. Bakom slutna dörrar råder en annan verklighet. En verklighet där socialdemokraterna inte är intresserade av alternativa lösningar eller ens att lyssna. De har egen majoritet (än så länge) som de till fullo använder. Och under tiden driver de frågan (säger de) om medborgardialog. Svaret på den frågan brukar synas i tidningarnas insändare, där ofta medborgarna har helt andra agendor än sossarna.
  Men vad vet jag, jag är ju bara en nyliberal ny moderat…

 3. Lyssna??? Din kommentar är ganska synonym med vad jag menar. Vi är överens om problemet, men ni ser inte mer än er enda fråga, privatiseringar men med bibehållande av det socialistiska sverige. Den politik och retorik ni för i Karlskoga nu kommer inte ändra på några majoritetsförhållanden, frågan är om ni ens får de moderata väljarna att rösta på er.

  Fredrik Reinfelts Sverige:

  Genuspolitik
  Massinvandring
  Urholkande av medborgarskapet
  Öppna gränser
  Nya spännande sjukdomar
  Bygg en moske baby, bygg tre.
  Legitimerande av våld på oppositionella
  Urholkande av det kommunala självstyret
  Krumbukter för en maxistisk federal EU-stat, det nya sovjet.
  Nedmontering av värnplikt och försvar
  Utalanden som smädar det egna folket
  Inte en statlig myndighet har lagts ned
  Dubbelbeskattningen kvar
  3:12 reglerna kvar
  Värnskatten kvar
  Fortsatt flumm och våld i skolorna

  osv. osv.

  Ett slutet land, fullt av censur och rädsla.

  Är ni stolta nymoderater?

 4. Jag kan gärna kommentera frågan gällande om någon från nya moderaterna i KFN kommenterade frågan om sponsring av den nya konstgräsplanen och svaret är Ja. Jag är av den uppfattningen att detta är en bra affär för Karlskogas invånare då får pengar så vi kan använda delar av kommunbidraget till annan verksamhet. Detta framförde jag på nämndsammanträdet och såg med glädje att även S och V höll med om detta. På samma grunder svarade jag på frågan i Karlskoga Kuriren om jag kan tänka mig privatisering av biblioteket eller ej. Oavsett verksamhet så är driftformen ointressant, det som är intressant är vad får Karlskogas invånare ut av sina skattepengar. Hittar vi en privat aktör som vill driva Karlskoga bibliotek och kan göra det till en mindre kostnad än i kommunal drift och vi ändå kan få ut den kvalité vi vill ha så ska vi självklart verka för en privatisering men inte privatisera bara för sakens skull.

Comments are closed.