En fruktansvärd skrift som borde brännas på bokbål!

Jag har tragglat mig igenom Kommunistiska Manifestet. Ja, du läste rätt. En Moderat som läser Kommunistiska Manifestet! Vilken smörja! Inte för åsikterna i sig, det kan jag ju knappast tycka vara fel, liberal som jag är. Men vad 17 vill de ha sagt?

Kommunistiska manifestet

Överklassen suger ut och mördar arbetarna. Kommunisterna är de som vet bäst, är mest drivna och beslutsamma. Ändring av samhällsordningen kan bara ske genom revolution. All borgeligt ägd egendom ska avskaffas medans arbetarnas egendom ska finnas kvar.

För mig blir det en verkligt märklig upplevelse. Om en politisk organisation kämpar för jämlikhet och resursernas fördelning, hur kan då samma organisation anse att överklassen ska utrotas. Rimligen borde ju överklassen ha samma solidariska rättighet att ansluta sig till kommunismen. Eller?!

Och den absolut värsta delen av den här skriften är förordet i just den utgåva jag läst. Det är skrivet 1998 av två stycken svenskar. Citat: ” Liberalism, socialdemokrati och fascism är allesammans djupt omanliga ideologier för rövslickare och slavar. EU , kompromisser med kapitalet, entreprenörsanda – allt detta skall bytas mot den internationella arbetarklassens mobilisering, klasskamp och revolution.”

Ja, låt oss alla återgå till att äta kålrötter och vara lyckliga i alla våra dagar!