Är sossarna de nya krö(s)usarna?

Moderaterna brukar kallas “överhetens” parti, ett parti för de rika höginkomsttagarna. I valtider brukar denna tes bevisas med statistik.

Läste häromdagen lite av denna bevisande statisk. Bevis: Nästan hälften, 47%, av riksdagskandidaterna för moderaterna tjänar mer än 400 000 kr. För vanliga svenskar däremot, är den inkomsten en utopi. 90% av vanliga människor tjänar mindre. Det är alltså sant! Moderaterna är ett parti för de rika.

Men vänta lite… De solidariska socialdemokratiska riksdagskandidaterna ligger på andra plats! 45% procent av alla rättvisa sossar tjänar över 400 000 kr jämfört med bara 10% av hela svenska folket. Intressant.

Hälften av svenska folket tjänar i genomsnitt ungefär 200 000 kr. Dvs 50% av de rika sossarnas lön. Sossarna som påstår sig ta de svagas parti, är det parti som har lägst andel låginkomsttagare bland sina riksdagspolitiker. De är bara 10%.

Och så ett citat från ett sosse: “I Sverige år 2010 ska inte fattigdom finnas. Det behövs en annan regering med en jämlik politik som skapar nya chanser. “
Roger Jönsson (S) riksdagskandidat Ystad Citatet taget ur en insändare i tidningen Arbetet.

Fasiken va bra! Vi kommer minst hälften av oss (om sossarna vinner valet) höja vår inkomst till minst 400 000 kr om året. Hm, vad ska jag göra med alla stålar? För inte kan det väl var sina egna inkomster sossarna prioriterar?

 

One thought on “Är sossarna de nya krö(s)usarna?

  1. Nej, sossarna är inde de nya krösarna. Det har de faktiskt alltid varit men under alla dessa år lyckats dölja det. Socialdemokraterna har ju exempelvis mycket mer pengar än oss (tack vare LO som pytsar in massa stålar tlll dem). Vidare är det väl bara ett “rikemansparti” som kan gå till val på att chockhöja skatter för över tre miljoner löntagare. Alltså vanliga människor som du och jag.

Comments are closed.